KETO OMLET PIERNIKOWY

Dzisiaj propozycja na śniadanie z piekarnika na ciepło, czyli KETO omlet piernikowy, który nawiązuje smakiem do świątecznego piernika.

KETO OMLET PIERNIKOWY

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

641

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

25

minut

W celu zwiększenia ilości tłuszczu można dodać więcej masła lub oleju kokosowego.

Składniki

  • 3 jajka

  • szczypta soli

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • łyżeczka przyprawy piernikowej

  • łyżka drobno mielonej mąki kokosowej

  • łyżka gorzkiego kakao

  • 2 łyżki masła

  • kawałek czekolady 85%

  • łyżka powideł śliwkowych

  • tłuszcz do posmarowania formy

Wskazówki

  • 3 jajka rozdziel na białka i żółtka. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj proszek do pieczenia oraz żółtka. Przez chwilę jeszcze miksuj.
  • Do masy jajecznej przesiej przyprawę piernikową, mąkę kokosową oraz kakao. Delikatnie wymieszaj. Przelej gotowe ciasto do natłuszczonej formy. Piecz około 20-25 minut w 180°C.
  • W małym garnuszku rozpuść masło oraz czekoladę. Dodaj powideł śliwkowych i wymieszaj. Gotowym mus rozprowadź po upieczonym omlecie.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 641 | BIAŁKO: 27g | TŁUSZCZ:49g | WĘGLOWODANY: 22g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *