Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem jak zrobić domowe pączki, które są nie tylko pyszne ale także keto. Do przygotowania nie tylko na Tłusty Czwartek, bo na ketozie mamy przecież codziennie tłuste dni:)
KETO pączki
Ilość porcji:
10
porcjiKalorie:
1100
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas smażenia:
4
minutyDo pączków można dodać wybrany aromat np. waniliowy lub rumowy. Po usmażeniu można dodać do środka np. niesłodzony dżem lub krem czekoladowy.
Składniki
200g serka śmietankowego
2 jajka
40g drobno mielonej mąki kokosowej (do 50-60g w zależności od mąki)
łyżeczka proszku do pieczenia
400g smalcu wieprzowego
erytrol w pudrze do posypania
Wskazówki
- Do niewielkiej miski wkładamy kolejno: 200g serka śmietankowego naturalnego, 2 całe jajka, 40g drobno zmielonej mąki kokosowej (może być więcej do 60g w zależności od chłonności waszej mąki) oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem mieszamy. Tworzymy kule, z podanych składników wyjdzie 10 średnich sztuk.
- Na patelni rozgrzewamy dwie kostki smalcu wieprzowego. Gdy tłuszcz będzie gorący wkładamy pączki. Smażymy około 4 minut obracając co chwilę. Gotowe posypujemy erytrolem w pudrze.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO jednego pączka:
- KALORIE: 110 | BIAŁKO: 3.5g | TŁUSZCZ: 9.5g | WĘGLOWODANY: 2g | WĘGLOWODANY NETTO: 0.6g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube
5 Responses
Czy można wiedzieć jakiego dokładnie użyła Pani serka śmietankowego do Paczków ? Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Przeważnie używam serek z Wielunia Mój Ulubiony lub z Piątnicy.
Wyszły rewelacyjnie, dziękuję za przepis.
Super:)