Przepis na prosty KETO CHLEB

Dzisiaj przepis na keto chlebek, bardzo prosty w wykonaniu.

Przepis na prosty KETO CHLEB

Ilość porcji:

10

porcji
Kalorie:

1164

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas pieczenia:

45

minut

Z podanego przepisu można również przygotować bułeczki, po odjęciu 1 jajka. Masa będzie wtedy bardziej gęsta.
Foremka ma wymiary 15 x 15cm.

Składniki

  • 30g nasion słonecznika

  • 20g nasion chia

  • 30g siemienia lnianego

  • 30g błonnika ziemniaczanego/ babki jajowatej

  • 1/2 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 10g oleju kokosowego

  • 3 jajka

  • 200g serka naturalnego koziego lub krowiego

Wskazówki

  • W misce umieszczamy wszystkie składniki. Miksujemy przez chwilę, aż masa będzie jednolita np. za pomocą blendera-żyrafy. Gotowe ciasto chlebowe przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy i posypujemy np. nasionami słonecznika. Pieczemy około 40-45 minut w 180°C.
  • Gotowy chleb studzimy. Kroimy jak będzie już chłodny.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na cały chleb:

  • KALORIE: 1164 | BIAŁKO: 62g | TŁUSZCZ: 81g | WĘGLOWODANY: 27g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

13 odpowiedzi

  1. Twój chleb jest genialny, dla mnie mistrzowski, a wykonanie banalnie proste. Jeżeli chcecie piec w keksowe zróbcie z 2 porcji.Dziekuje Asia

  2. Dzień dobry, chlebek bardzo dobry. Tylko że mi wyszedł bardzo wilgotny w środku. Czy taki mialbyc? Pozdrawiam serdecznie Kasia

    1. Dzień dobry, powinien wyjść suchy w środku. Można spróbować przetrzymać go jeszcze w wyłączonym piekarniku przez ok 10 minut po upieczeniu.

  3. Dzień dobry, trzymałam go później w wyłączonym piekarniku ponad 30min a rano go jeszcze próbowałam dopiec przez około 30min i nic, może że dałam twaróg chudy ? Ale i tak jest pyszny . Robię tosty i jest super. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

  4. Sztos! Piekłam już chyba z 7 różnych chlebków keto ale żaden nie był tak smaczny jak ten. Przepychota…mniam Zrobiłam w keksówce z dwóch porcji jak już ktoś wcześniej radził i wyszedł całkiem pokaźny bochenek. Mi wyszedł wilgotny ale taki lubię:)

  5. Witam. Pierwszy raz upiekłam tak pyszny chlebek keto. Z dwóch porcji wyszedł mi chleb na kilka ładnych dni. Do chleba dałam tłusty ser twarogowy zmiksowany z jajkami, gdyż sam twaróg ciężko zmiksować. Chlebek nie odbiega smakiem od zwykłego chleba wieloziarnistego. Autorowi przepisu stawiam szóstkę z plusem.

  6. Właśnie jestem po pierwszym (acz na pewno nie ostatnim!) pieczeniu i chlebek jest genialny. Ślicznie dziękuję za przepis 💕

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *