Dzisiaj przepis na keto chlebek, bardzo prosty w wykonaniu.
Przepis na prosty KETO CHLEB
Ilość porcji:
10
porcjiKalorie:
1164
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas pieczenia:
45
minutZ podanego przepisu można również przygotować bułeczki, po odjęciu 1 jajka. Masa będzie wtedy bardziej gęsta.
Foremka ma wymiary 15 x 15cm.
Składniki
30g nasion słonecznika
20g nasion chia
30g siemienia lnianego
30g błonnika ziemniaczanego/ babki jajowatej
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10g oleju kokosowego
3 jajka
200g serka naturalnego koziego lub krowiego
Wskazówki
- W misce umieszczamy wszystkie składniki. Miksujemy przez chwilę, aż masa będzie jednolita np. za pomocą blendera-żyrafy. Gotowe ciasto chlebowe przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy i posypujemy np. nasionami słonecznika. Pieczemy około 40-45 minut w 180°C.
- Gotowy chleb studzimy. Kroimy jak będzie już chłodny.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na cały chleb:
- KALORIE: 1164 | BIAŁKO: 62g | TŁUSZCZ: 81g | WĘGLOWODANY: 27g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube
15 Responses
Twój chleb jest genialny, dla mnie mistrzowski, a wykonanie banalnie proste. Jeżeli chcecie piec w keksowe zróbcie z 2 porcji.Dziekuje Asia
Cieszę się, że smakuje:) Pozdrawiam
Dzień dobry, chlebek bardzo dobry. Tylko że mi wyszedł bardzo wilgotny w środku. Czy taki mialbyc? Pozdrawiam serdecznie Kasia
Dzień dobry, powinien wyjść suchy w środku. Można spróbować przetrzymać go jeszcze w wyłączonym piekarniku przez ok 10 minut po upieczeniu.
Dzień dobry, trzymałam go później w wyłączonym piekarniku ponad 30min a rano go jeszcze próbowałam dopiec przez około 30min i nic, może że dałam twaróg chudy ? Ale i tak jest pyszny . Robię tosty i jest super. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
Serek naturalny – czy można użyć twarogu? O jaki serek dokładnie chodzi? 🙂
Może być np. serek Twój Smak z Piątnicy. Jeśli używamy twarogu to należy go wcześniej zmiksować za pomocą blendera, aby miał gładką konsystencję.
Sztos! Piekłam już chyba z 7 różnych chlebków keto ale żaden nie był tak smaczny jak ten. Przepychota…mniam Zrobiłam w keksówce z dwóch porcji jak już ktoś wcześniej radził i wyszedł całkiem pokaźny bochenek. Mi wyszedł wilgotny ale taki lubię:)
Witam. Pierwszy raz upiekłam tak pyszny chlebek keto. Z dwóch porcji wyszedł mi chleb na kilka ładnych dni. Do chleba dałam tłusty ser twarogowy zmiksowany z jajkami, gdyż sam twaróg ciężko zmiksować. Chlebek nie odbiega smakiem od zwykłego chleba wieloziarnistego. Autorowi przepisu stawiam szóstkę z plusem.
Właśnie jestem po pierwszym (acz na pewno nie ostatnim!) pieczeniu i chlebek jest genialny. Ślicznie dziękuję za przepis 💕
Super, cieszę się, że smakuje:)
Chlebek pyszny, ale zastanawiam się dlaczego wyszedł mi w środku „siny”
Babka jajowata lub babka płesznik mogą dać taki odcień po pieczeniu
to siemię lniane daje taki kolor
Cześć można go zamrozić? Na keto jakoś nie ma głodu :p