

Przygotujcie się na wyjątkowy przepis, który pobudzi Wasze zmysły i rozgrzeje serce w chłodne jesienne wieczory 👨🍳🔥Połączenie pieczonych warzyw z kiełbasą, która dodaje wyrazistości temu daniu. Całość dopełnia ser Halloumi z delikatną, chrupiącą skórką,
Składniki:
200g dyni
150g papryki
50g cebuli
200g sera Halloumi lub sera na grill
200g kiełbasy
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
suszone zioła
natka pietruszki
Przygotowanie:
Na początku zaczniemy od przygotowania wszystkich składników – kroimy na mniejsze kawałek dyni hokkaido, czerwoną paprykę, opakowanie sera halloumi, częściej w sklepie można spotkać go pod nazwą ser na grill, kawałek kiełbasy oraz cebulę.
Wszystkie składniki umieszczamy w większym naczyniu, co ułatwi nam dalej pracę. Dalej pozostało nam dodanie przypraw – sól, pieprz oraz np. suszone pomidory, ale można dodać także bazylię, oregano, tymianek czy zioła prowansalskie. Całość polewamy oliwą z oliwek i mieszamy przez chwilę, aż wszystkie składniki będą pokryte oliwą. Ułatwi to później pieczenie i nada aromatu.
Wykładamy warzywa z kiełbasą i serem na blachę do pieczenia i rozprowadzamy w miarę równomiernie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 20-25, grzanie góra -dól, po czym na kolejne 10 minut uruchamiamy termoobieg. Upieczone posypujemy natką pietruszki i gotowe. Dzielimy na dwie porcje i można zjadać od razu.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO na 1 z 2 porcji:
KALORIE: 742 | BIAŁKO: 45g | TŁUSZCZ: 56g | WĘGLOWODANY: 18g | WĘGLOWODANY NETTO: 12g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników