Gdy masz tylko 5 minut czasu, przygotuj ten kremowy mus z dodatkiem owoców leśnych. Na wierzchu ułóż ulubione dodatki i delektuj się daniem w domu, lub zabierz je z sobą do pracy.
Składniki:
200g serka wiejskiego
150g skyra lub 15g odżywki białkowej
100g mrożonych owoców leśnych
łyżka siemienia lnianego
łyżka tłuszczu np. olej mct, kokosowy lub oliwa z oliwek
15g wiórków kokosowych
10g płatków migdałowych
5g gorzkiej czekolady 74%
Przygotowanie:
W naczyniu blendera łączymy ze sobą opakowanie serka wiejskiego, porcję mrożonych owoców leśnych, można zamienić na inne owoce jagodowe np. truskawki, borówki czy maliny, opakowanie skyra naturalnego – lub równowartość 15g odżywki białkowej, łyżkę nasion siemienia lnianego oraz łyżkę wybranego przez nas tłuszczu. Całość miksujemy przez chwilę, aż otrzymamy gładki mus.
Wierzch musu posypujemy jeszcze wiórkami kokosowymi , płatkami migdałów oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Bardzo proste a jednocześnie sycące danie.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 649 | BIAŁKO: 47g | TŁUSZCZ: 39g | WĘGLOWODANY: 22g | WĘGLOWODANY NETTO: 11g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników