Dzisiejszy przepis to pyszna i zdrowa dyniowa kawa latte, idealna na jesienne chłody. Ta wersja latte jest przygotowana zgodnie z dietą keto, więc możecie cieszyć się nią bez poczucia winy. Dodatek dyni nadaje napojowi delikatną słodycz, a rozgrzewające przyprawy dodają mu charakterystycznego aromatu.
Składniki:
zaparzona kawa
100ml mleczka kokosowego
czubata łyżka puree z dyni
1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej bez cukru
cynamon
Przygotowanie:
Do jej przygotowania będziemy potrzebować tylko kilka składników, które umieszczamy w kielichu blendera – zaparzoną gorącą kawę, mleczko kokosowe, czubatą łyżkę puree z dyni, którą wcześniej upiekłam a także pół łyżeczki przyprawy piernikowej. Zakręcamy i miksujemy. Na górę jeszcze trochę cynamonu i kawa jest gotowa.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 192 | BIAŁKO: 2g | TŁUSZCZ: 19g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 3g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników