
Jesień w pełni, więc co powiecie na sezonowe owoce pod kruszonką? Najlepiej smakują podane na ciepło. Wybierz jabłka, śliwki, maliny czy owoce leśne i stwórz swoją wersję w stylu Keto lub Low Carb.
Składniki:
150g śliwek
50g malin
40g masła orzechowego
20g mąki kokosowej lub drobnych wiórków kokosowych
aromat waniliowy
tłuszcz do wysmarowania formy
Przygotowanie:
Zaczynamy od wysmarowania foremki masłem. Śliwki kroimy na kawałki i przekładamy razem z malinami do naczynia.
Masło orzechowe, wiórki kokosowe i aromat waniliowy łączymy ze sobą. Po krótkim wymieszaniu kruszonka jest już gotowa i można ją po kawałeczkach wyłożyć na wierzch. Całość pieczemy w piekarniku bądź airfryer w temp 140°C przez około 20-25minut. Przy wyższej temperaturze wierzch za bardzo może się spalić a owoce nie zdążą się upiec. Danie to najlepiej smakuje jeszcze na ciepło.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 393 | BIAŁKO: 16g | TŁUSZCZ: 21g | WĘGLOWODANY: 31g | WĘGLOWODANY NETTO: 15g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników