Prosty sposób na owoce pod kruszonką w stylu KETO | LOW CARB

owoce pod kruszonką keto

Jesień w pełni, więc co powiecie na sezonowe owoce pod kruszonką? Najlepiej smakują podane na ciepło. Wybierz jabłka, śliwki, maliny czy owoce leśne i stwórz swoją wersję w stylu Keto lub Low Carb.

Składniki:

150g śliwek

50g malin

40g masła orzechowego

20g mąki kokosowej lub drobnych wiórków kokosowych

aromat waniliowy

tłuszcz do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Zaczynamy od wysmarowania foremki masłem. Śliwki kroimy na kawałki i przekładamy razem z malinami do naczynia.

Masło orzechowe, wiórki kokosowe i aromat waniliowy łączymy ze sobą. Po krótkim wymieszaniu kruszonka jest już gotowa i można ją po kawałeczkach wyłożyć na wierzch. Całość pieczemy w piekarniku bądź airfryer w temp 140°C przez około 20-25minut. Przy wyższej temperaturze wierzch za bardzo może się spalić a owoce nie zdążą się upiec. Danie to najlepiej smakuje jeszcze na ciepło.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 393 | BIAŁKO: 16g | TŁUSZCZ: 21g | WĘGLOWODANY: 31g | WĘGLOWODANY NETTO: 15g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *