Szybki i sycący WRAP z Halloumi – wersja LOW CARB

wrap z halloumi

Masz ochotę na coś pysznego, ale bez zbędnych węglowodanów? Ten wrap z podsmażonym halloumi to idealna propozycja na szybkie śniadanie, lunch lub lekką kolację w wersji low carb. Gotowe w mniej niż 15 minut!


Składniki:

2 jajka

sól, ulubione przyprawy

3-4 łyżki tartego sera grana padano lub parmezanu

Dodatki do wrapa:

sałata

wędlina

ogórki konserwowe

80g sera halloumi

Ebook z przepisami dla Air Fryer

120 pysznych przepisów

Przygotowanie:

Do miseczki wbijamy 2 większe jajka, dodajemy ulubione przyprawy np. sól oraz suszone pomidory a następnie mieszamy wszystko.

Rozgrzewamy większą patelnię – moja ma średnicę 24 cm, lekko ją natłuszczamy i w kolejnym kroku posypujemy 3-4 łyżkami tartego sera grana padano, może być również parmezan. Staramy się w miarę równo pokryć całe dno. Po chwili wylewamy przygotowaną przed chwilą masę jajeczną i smażymy całość przez kilka minut, aż brzegi zaczną odstawać lekko od patelni. Wtedy przewracamy na drugą stronę i podsmażamy jeszcze przez 1 do 2 minut. Dodanie sera sprawi, iż uzyskamy taką lekko chrupiącą skórkę oraz całość nie będzie się rwać.

Na drugiej patelni podsmażamy kawałek sera halloumi, możemy to zrobić w tym samym czasie co naszego jajecznego wrapa. 

Gdy wszystko mamy już gotowe, wystarczy tylko wyłożyć składniki – sałatę, trochę wędliny, ogórki konserwowe oraz ser. Zwijamy i posiłek jest już gotowy. Po przekrojeniu tak się prezentuje. Do środka możecie włożyć oczywiście swoje ulubione dodatki. Taki jajeczny wrap świetnie sprawdzi się przy wytrawnych propozycjach.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:



Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *