

Masz ochotę na coś pysznego, ale bez zbędnych węglowodanów? Ten wrap z podsmażonym halloumi to idealna propozycja na szybkie śniadanie, lunch lub lekką kolację w wersji low carb. Gotowe w mniej niż 15 minut!
Składniki:
2 jajka
sól, ulubione przyprawy
3-4 łyżki tartego sera grana padano lub parmezanu
Dodatki do wrapa:
sałata
wędlina
ogórki konserwowe
80g sera halloumi
Przygotowanie:
Do miseczki wbijamy 2 większe jajka, dodajemy ulubione przyprawy np. sól oraz suszone pomidory a następnie mieszamy wszystko.
Rozgrzewamy większą patelnię – moja ma średnicę 24 cm, lekko ją natłuszczamy i w kolejnym kroku posypujemy 3-4 łyżkami tartego sera grana padano, może być również parmezan. Staramy się w miarę równo pokryć całe dno. Po chwili wylewamy przygotowaną przed chwilą masę jajeczną i smażymy całość przez kilka minut, aż brzegi zaczną odstawać lekko od patelni. Wtedy przewracamy na drugą stronę i podsmażamy jeszcze przez 1 do 2 minut. Dodanie sera sprawi, iż uzyskamy taką lekko chrupiącą skórkę oraz całość nie będzie się rwać.
Na drugiej patelni podsmażamy kawałek sera halloumi, możemy to zrobić w tym samym czasie co naszego jajecznego wrapa.
Gdy wszystko mamy już gotowe, wystarczy tylko wyłożyć składniki – sałatę, trochę wędliny, ogórki konserwowe oraz ser. Zwijamy i posiłek jest już gotowy. Po przekrojeniu tak się prezentuje. Do środka możecie włożyć oczywiście swoje ulubione dodatki. Taki jajeczny wrap świetnie sprawdzi się przy wytrawnych propozycjach.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:
