KETO zupa z pieczonych pomidorów

Kremowa zupa pomidorowa przygotowana z pieczonych pomidorów z dodatkiem aromatycznej bazylii.

KETO zupa z pieczonych pomidorów

Ilość porcji:

3

porcje
Kalorie:

220

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

30

minut

Składniki na 3 porcje:

  • 600g pomidorów

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • kilka ząbków czosnku

  • 1 cebula

  • 300ml rosołu

  • garść liści bazylii

  • sól, pieprz

  • 50ml śmietanki 30%

  • opcjonalnie nasiona dyni, słonecznika

Wskazówki

  • Pomidory kroimy na ćwiartki. Umieszczamy w naczyniu do zapiekania, dodajemy czosnek, pokrojoną jedną cebulę i polewamy oliwą z oliwek. Mieszamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 30 minut.
  • Gorące przekładamy do garnka, dodajemy rosół, liście bazylii, sól oraz pieprz. Za pomocą blendera miksujemy. Dolewamy śmietankę i mieszamy. Podajemy posypane nasionami.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 porcję:

  • KALORIE: 220 | BIAŁKO: 2.5g | TŁUSZCZ: 19g | WĘGLOWODANY: 11g | WĘGLOWODANY NETTO: 8g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *