KETO STEK Z WARZYWAMI

Pyszny stek wołowy w towarzystwie warzyw. Danie przygotujecie na jednej patelni w około 25 minut.

STEK Z WARZYWAMI

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

1017

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas smażenia:

25

minut

Średnica patelni 24cm.

Składniki na 2 porcje:

  • 250g stek wołowy z antrykotu

  • 40g masła klarowanego

  • 100g cebuli

  • 2 ząbki czosnku

  • 50g czerwonej papryki

  • 100g zielonej fasolki szparagowej

  • 70g małych pieczarek

  • sól, pieprz

  • łyżka octu balsamicznego

  • natka pietruszki

Wskazówki

  • Kawałek steka kroimy na paski. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i podsmażamy mięso. Gotowe przekładamy na talerz.
  • Cebulę, czosnek oraz paprykę kroimy w paski. Na pozostały na patelni tłuszcz przekładamy cebulę oraz pieczarki. Podsmażamy około 10 minut. Dokładamy czosnek, paprykę oraz fasolkę. Smażymy dalej około 7-10 minut. Kolejno dokładamy mięso oraz przyprawy – sól, pieprz i ocet balsamiczny. Mieszamy i chwilę jeszcze podsmażamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na całą potrawę:

  • KALORIE: 1017 | BIAŁKO: 57g | TŁUSZCZ: 80g | WĘGLOWODANY: 19g | WĘGLOWODANY NETTO: 11g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *