Pyszny stek wołowy w towarzystwie warzyw. Danie przygotujecie na jednej patelni w około 25 minut.
STEK Z WARZYWAMI
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
1017
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
25
minutŚrednica patelni 24cm.
Składniki na 2 porcje:
250g stek wołowy z antrykotu
40g masła klarowanego
100g cebuli
2 ząbki czosnku
50g czerwonej papryki
100g zielonej fasolki szparagowej
70g małych pieczarek
sól, pieprz
łyżka octu balsamicznego
natka pietruszki
Wskazówki
- Kawałek steka kroimy na paski. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i podsmażamy mięso. Gotowe przekładamy na talerz.
- Cebulę, czosnek oraz paprykę kroimy w paski. Na pozostały na patelni tłuszcz przekładamy cebulę oraz pieczarki. Podsmażamy około 10 minut. Dokładamy czosnek, paprykę oraz fasolkę. Smażymy dalej około 7-10 minut. Kolejno dokładamy mięso oraz przyprawy – sól, pieprz i ocet balsamiczny. Mieszamy i chwilę jeszcze podsmażamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą potrawę:
- KALORIE: 1017 | BIAŁKO: 57g | TŁUSZCZ: 80g | WĘGLOWODANY: 19g | WĘGLOWODANY NETTO: 11g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube