MIĘCIUTKIE KETO PĄCZKI BEZ SMAŻENIA

Proste w wykonaniu KETO pączki/ oponki serowe z piekarnika. Idealne na Tłusty Czwartek i nie tylko:)

MIĘCIUTKIE KETO PĄCZKI BEZ SMAŻENIA

Ilość porcji:

8

porcji
Kalorie:

1016

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas pieczenia:

25

minut

Z podanych składników wychodzi 8 oponek serowych – zobacz formę do pączków.

Składniki na pączki:

  • 200g serka śmietankowego

  • 1 jajko

  • 30g masła

  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • wanilia

  • 2 łyżki erytrytolu w pudrze

  • 30g koncentratu białka serwatkowego WPC bez smaku

    Polewa:

  • czubata łyżka masła

  • łyżka erytrytolu w pudze

  • cynamon

  • wiórki kokosowe

Wskazówki

  • Do miski wkładamy wszystkie składniki na pączki. Mieszamy. Wypełniamy foremki do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20-25 minut w 180°C. Następnie chłodzimy.
  • Polewa: rozpuszczamy masło. Dodajemy erytrytol oraz cynamon. Mieszamy.
  • Każdego pączka zanurzamy w polewie a następnie w wiórkach kokosowych. Gotowe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 z 8 pączków:

  • KALORIE: 127 | BIAŁKO: 6g | TŁUSZCZ: 11g | WĘGLOWODANY: 1g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

2 odpowiedzi

  1. Hej, fajny przepis, chciałabym wypróbować. Pytania mam:
    1. Co to jest serek śmietankowy? Chodzi o twaróg, czy taki serek w stylu homogenizowanych? Jak tłusty (jaki został przez Ciebie uzyty)?
    2. Cczy koncentrat białka ma jakis wpływ na konsystencję? Mozna go pominąć lub czyms zastąpić?

    1. Do przepisu użyłam serek śmietankowy Miletto z Netto, można też Twój Smak z Piątnicy lub podobne. Zamiast koncentratu można użyć mąki migdałowej lub kokosowej (tylko w mniejszej ilości).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *