Proste w wykonaniu KETO pączki/ oponki serowe z piekarnika. Idealne na Tłusty Czwartek i nie tylko:)
MIĘCIUTKIE KETO PĄCZKI BEZ SMAŻENIA
Ilość porcji:
8
porcjiKalorie:
1016
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas pieczenia:
25
minutZ podanych składników wychodzi 8 oponek serowych – zobacz formę do pączków.
Składniki na pączki:
200g serka śmietankowego
1 jajko
30g masła
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
wanilia
2 łyżki erytrytolu w pudrze
30g koncentratu białka serwatkowego WPC bez smaku
Polewa:czubata łyżka masła
łyżka erytrytolu w pudze
cynamon
wiórki kokosowe
Wskazówki
- Do miski wkładamy wszystkie składniki na pączki. Mieszamy. Wypełniamy foremki do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20-25 minut w 180°C. Następnie chłodzimy.
- Polewa: rozpuszczamy masło. Dodajemy erytrytol oraz cynamon. Mieszamy.
- Każdego pączka zanurzamy w polewie a następnie w wiórkach kokosowych. Gotowe.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 1 z 8 pączków:
- KALORIE: 127 | BIAŁKO: 6g | TŁUSZCZ: 11g | WĘGLOWODANY: 1g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube
2 Responses
Hej, fajny przepis, chciałabym wypróbować. Pytania mam:
1. Co to jest serek śmietankowy? Chodzi o twaróg, czy taki serek w stylu homogenizowanych? Jak tłusty (jaki został przez Ciebie uzyty)?
2. Cczy koncentrat białka ma jakis wpływ na konsystencję? Mozna go pominąć lub czyms zastąpić?
Do przepisu użyłam serek śmietankowy Miletto z Netto, można też Twój Smak z Piątnicy lub podobne. Zamiast koncentratu można użyć mąki migdałowej lub kokosowej (tylko w mniejszej ilości).