Pomysł na KETO śniadanie lub obiad, a także posiłek na wynos – zapiekanka z mnóstwem warzyw.
KETO zapiekanka pełna warzyw
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
380
kcalCzas przygotowania:
15
minutCzas pieczenia:
35
minutDo zapiekanki możesz użyć ulubione warzywa, nie tylko prezentowane poniżej.
Składniki
50g oliwek
50g suszonych pomidorów
30g papryki
kilka pomidorów koktajlowych
100g cukinii
pęczek cebulki
3 jajka
sól, pieprz
100ml śmietanki 30%
garść sera żółtego
odrobina masła do posmarowania formy
Wskazówki
- Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia, oprócz pomidorów koktajlowych.
- Do miski wbij 2 jajka, dodaj sól, pieprz oraz śmietankę. Zmiksuj przez chwilę. Dolej masę jajeczną do warzyw i wymieszaj.
- Naczynie żaroodporne posmaruj masłem lub innym tłuszczem. Wypełnij masą jajeczną z warzywami. Na wierzch ułóż kawałki pomidorów i posyp serem.
- Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 30-35 minut. Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą formę:
- KALORIE: 779 | BIAŁKO: 32g | TŁUSZCZ: 64g | WĘGLOWODANY: 17g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube