KETO zapiekanka pełna warzyw

Pomysł na KETO śniadanie lub obiad, a także posiłek na wynos – zapiekanka z mnóstwem warzyw.

KETO zapiekanka pełna warzyw

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

380

kcal
Czas przygotowania:

15

minut
Czas pieczenia:

35

minut

Do zapiekanki możesz użyć ulubione warzywa, nie tylko prezentowane poniżej.

Składniki

  • 50g oliwek

  • 50g suszonych pomidorów

  • 30g papryki

  • kilka pomidorów koktajlowych

  • 100g cukinii

  • pęczek cebulki

  • 3 jajka

  • sól, pieprz

  • 100ml śmietanki 30%

  • garść sera żółtego

  • odrobina masła do posmarowania formy

Wskazówki

  • Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia, oprócz pomidorów koktajlowych.
  • Do miski wbij 2 jajka, dodaj sól, pieprz oraz śmietankę. Zmiksuj przez chwilę. Dolej masę jajeczną do warzyw i wymieszaj.
  • Naczynie żaroodporne posmaruj masłem lub innym tłuszczem. Wypełnij masą jajeczną z warzywami. Na wierzch ułóż kawałki pomidorów i posyp serem.
  • Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 30-35 minut. Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na całą formę:

  • KALORIE: 779 | BIAŁKO: 32g | TŁUSZCZ: 64g | WĘGLOWODANY: 17g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *