KETO kremowe kakao

Przepis na pyszne KETO kakao, które pokocha cała rodzina.

KETO kremowe kakao

Ilość porcji:

1-2

porcje
Kalorie:

736

kcal
Czas przygotowania:

1

minut
Czas gotowania:

5

minut

Składniki

  • 100ml wody

  • 200ml śmietanki 30%

  • 2 łyżki gorzkiego kakao

  • 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej

  • łyżka oleju MCT

Wskazówki

  • Wlewamy do garnuszka wodę, śmietankę i dodajemy pozostałe składniki.30%, Podgrzewamy na małej mocy mieszając. Całość zajmie około 5-7 minut. Można pod koniec użyć blendera np. typu żyrafa, wtedy na górze utworzy się pianka. Gorące kakao przelewamy do kubków lub szklanek , posypujemy tartą gorzką czekoladą. Z podanych składników wyjdą dwie porcje, choć to zależy kto ma jakie zapotrzebowanie lub apetyt. Do przepisu nie używam żadnych słodzików, gdyż śmietanka sama w sobie jest już słodka.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

Orientacyjne MAKRO:

  • KALORIE: 736 | BIAŁKO: 9g | TŁUSZCZ: 74g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 3g

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *