0 węglowodanów, czyli jak zrobić KETO BUŁECZKI

keto bułeczki

Dziś chcę się z Wami podzielić się przepisem na niesamowicie smaczne bułeczki keto bez węglowodanów, które przygotujemy bez mąki. To idealna propozycja dla osób, które dbają o swoją dietę i unikają tradycyjnych wypieków. Nasze bułeczki są pełne białka, zdrowych tłuszczy i mają minimalną ilość węglowodanów – a jednocześnie zachowują nieporównywalny smak i konsystencję! Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Składniki:

250g tłustego twarogu

2 jajka

100g siemienia lnianego odtłuszczonego zmielonego

2 łyżki nasion słonecznika

łyżeczka proszku do pieczenia

sól

Przygotowanie:

W większym naczyniu łączymy kostkę tłustego twarogu, jajka, mąkę lnianą odtłuszczoną, nasiona słonecznika, proszek do pieczenia oraz trochę soli. Wszystko mieszamy, początkowo łyżką a później już ręcznie. Można także użyć miksera z hakiem. Z podanej masy formujemy bułeczki. Masa trochę lepi się do rąk, jeśli Wam to przeszkadza można natłuścić ręce np. olejem kokosowym.

Gotowe bułęczki przekładam do misy airfryera i piekę około 30 minut w 180 stopniach C. Można także w piekarniku, czas pieczenia wydłużamy wtedy o około 5-10 minut. Kroimy dopiero przestudzeniu. Bułeczki w środku są miękkie i zachowują świeżość na kolejny dzień przykryte ściereczką na blacie kuchennym.

Zobacz wykonanie tego przepisu na bułeczki keto bez węglowodanów krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO na 1 z 5 bułeczek:

KALORIE: 193 | BIAŁKO: 18g | TŁUSZCZ: 10g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *