W tym filmie proponuję Wam pyszny i bardzo łatwy przepis na KETO brownie o smaku piernika z śliwką. Proste składniki i kilka minut pracy. Zapewniam, że twoja rodzina to pokocha i nie zostanie ani jeden kawałek! Wypróbuj przepis i daj znać w komentarzach jak smakuje:)
Jak zrobić KETO BROWNIE bez mąki
Ilość porcji:
8
porcjiKalorie:
1251
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas pieczenia:
25
minutForma na średnicę 16cm.
Składniki
100g czekolady 85%
50g masła lub oleju kokosowego
wanilia
łyżka erytrytolu (opcjonalnie mniej lub więcej)
1/2- 1 łyżki przyprawy piernikowej
3 jajka
szczypta soli
2 łyżki powideł śliwkowych bez cukru
Wskazówki
- Czekoladę rozpuszczamy wraz masłem oraz wanilią. Grzanie ustawiamy na niewielką moc. Gdy masa czekoladowa będzie już rozpuszczona dodajemy erytrytol oraz przyprawę piernikową. Wszystko razem mieszamy, już bez podgrzewania i odstawiamy na bok do przestudzenia.
- Jajka wbijamy kolejno do misy, dodajemy szczyptę soli. Gdy jajka będą ubite wlewamy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy delikatnie. Całość przekładamy do foremki o średnicy 16cm wyłożonej papierem do pieczenia i lekko wyrównujemy. Na wierzch dodajemy 2 łyżki powideł śliwkowych bez dodatku cukru i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wstawiamy do misy airfryera i pieczemy około 25 minut, w standardowym piekarniku będzie to 180°C na około 25-30 minut. Po przestudzeniu można kroić. Smakuje dobrze samo lub też z dodatkiem ubitej śmietanki.
- Smacznego:)
Video do przepisu
Orientacyjne MAKRO na całe ciasto (około 8 kawałków):
- KALORIE: 1251 | BIAŁKO: 32g | TŁUSZCZ: 106g | WĘGLOWODANY: 37g | WĘGLOWODANY NETTO: 37g