Jak zrobić KETO BROWNIE bez mąki – najprostszy przepis!

W tym filmie proponuję Wam pyszny i bardzo łatwy przepis na KETO brownie o smaku piernika z śliwką. Proste składniki i kilka minut pracy. Zapewniam, że twoja rodzina to pokocha i nie zostanie ani jeden kawałek! Wypróbuj przepis i daj znać w komentarzach jak smakuje:)

Jak zrobić KETO BROWNIE bez mąki

Ilość porcji:

8

porcji
Kalorie:

1251

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

25

minut

Forma na średnicę 16cm.

Składniki

  • 100g czekolady 85%

  • 50g masła lub oleju kokosowego

  • wanilia

  • łyżka erytrytolu (opcjonalnie mniej lub więcej)

  • 1/2- 1 łyżki przyprawy piernikowej

  • 3 jajka

  • szczypta soli

  • 2 łyżki powideł śliwkowych bez cukru

Wskazówki

  • Czekoladę rozpuszczamy wraz masłem oraz wanilią. Grzanie ustawiamy na niewielką moc.  Gdy masa czekoladowa będzie już rozpuszczona dodajemy erytrytol oraz przyprawę piernikową. Wszystko razem mieszamy, już bez podgrzewania i odstawiamy na bok do przestudzenia.
  • Jajka wbijamy kolejno do misy, dodajemy szczyptę soli. Gdy jajka będą ubite wlewamy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy delikatnie. Całość przekładamy do foremki o średnicy 16cm wyłożonej papierem do pieczenia i lekko wyrównujemy. Na wierzch dodajemy 2 łyżki powideł śliwkowych bez dodatku cukru i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wstawiamy do misy airfryera i pieczemy około 25 minut, w  standardowym piekarniku będzie to 180°C na około 25-30 minut. Po przestudzeniu można kroić. Smakuje dobrze samo lub też z dodatkiem ubitej śmietanki.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

Orientacyjne MAKRO na całe ciasto (około 8 kawałków):

  • KALORIE: 1251 | BIAŁKO: 32g | TŁUSZCZ: 106g | WĘGLOWODANY: 37g | WĘGLOWODANY NETTO: 37g

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *