KETO brownie z malinami – Nie uwierzysz jak prosto je zrobić

keto brownie z malinami

Keto brownie z malinami to szybkie ciasto, które przygotujesz dosłownie z kilku składników. Idealne na ciepło, jak również można przygotować większą porcję na kolejny dzień.

Składniki:

4 jajka

100g serka mascarpone

łyżeczka kakao

30g odżywki białkowej waniliowej

100g malin

Polewa: łyżeczka masła orzechowego

łyżeczka mascarpone

woda dla uzyskania odpowiedniej konsystencji

Przygotowanie:

Wszystko przygotujemy w jednym naczyniu. Wbijamy do niego jajka, następnie dodajemy mascarpone, może być również serek z wiaderka lub w wersji bezmlecznej śmietany kokosowej, łyżeczkę kakao albo oraz odżywkę białkową o smaku waniliowym. Czyli łącznie 4 składniki, z których powstanie nasze ciasto. Będę piekła je w 2 dwóch foremkach, które smaruję tłuszczem i wylewam ciasto. Na końcu są potrzebne jeszcze owoce- np. mrożone maliny, które układamy na wierzchu.

Ciasto pieczemy w 180°C przez około 25-30 minut, opcja grzania góra-dół. Po upieczeniu chwilę studzimy i deser jest gotowy. Ciasto można również upiec w airfryier, z tym ze skracamy czas pieczenia o kilka minut.

Polewa to wymieszane masło orzechowe z mascarponie i woda dla uzyskania odpowiedniej konsystencji. Dla dekoracji można jeszcze dodać trochę gorzkiej czekolady.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO 1 z 2 porcji bez polewy:

KALORIE: 471 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ: 35g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *