Jak zrobić czekoladowy KETO PUDDING CHIA z owocami. Przepis krok po kroku

czekoladowy chia pudding

Czekoladowy keto pudding chia w połączeniu z owocami i chrupiącymi migdałami = deser idealny😍 Tylko kilka składników wystarczy, aby przygotować to pyszne danie.

Składniki:

200ml napoju migdałowego lub mleka kokosowego

3 łyżki nasion chia

20g odżywki białkowej waniliowej

15g gorzkiej czekolady 74%

30g mrożonych owoców

10g płatków migdałowych

Przygotowanie:

Do garnuszka wlewamy szklankę napoju migdałowego i dodajemy gorzką czekoladę w kawałkach. Całość podgrzewamy, aż czekolada się rozpuści. Nie doprowadzamy do wrzenia. Jeśli chcecie podnieść zawartość tłuszczu zamiast napoju migdałowego można użyć mleka kokosowego.

Do nadal ciepłej mieszanki czekoladowej dodajemy 3-4 łyżki nasion chia , im więcej nasion dodacie tym gęstszy otrzymacie pudding. Następnie trochę odżywki białkowej o smaku waniliowym dla podniesienia zawartości białka i mieszamy. Całość przelewamy do pucharka i odstawiamy na około 2 godziny lub na całą noc, aby nasiona napęczniały. 

Na końcu dodajemy trochę owoców – u mnie są to mrożone borówki oraz porzeczki a także trochę płatków migdałowych.

Zobacz wykonanie tego przepisu Keto pudding chia krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 472 | BIAŁKO: 27g | TŁUSZCZ: 31g | WĘGLOWODANY: 19g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *