Domowa Masa Makowa – Gotowa w 20 Minut! Zrobisz ją bez cukru

masa makowa

Masa makowa w wersji niskowęglowodanowej, która zachwyci smakiem nawet najbardziej wymagających! Bez dodatku cukru, za to z aromatycznymi przyprawami i idealną konsystencją. Idealna do świątecznych makowców, rolad czy deserów, a jej przygotowanie zajmie Ci tylko 20 minut! Zobacz, jak w prosty sposób możesz stworzyć coś zdrowego, pysznego i zgodnego z dietą low carb. Przygotuj się na smakowite święta, które będą równie magiczne, co zdrowe!


Składniki:

200g maku niebieskiego

300g mleka/ migdałowego/ wody

łyżka oleju kokosowego

czubata łyżka masła

3 łyżki erytrtyolu

1/2 łyżeczki cynamonu

aromat pomarańczowy

opcjonalnie orzechy

Pakiet 4 ebooków z przepisami na niskowęglowodanowe święta

Ponad 70 pysznych przepisów

Przygotowanie:

Zmiel 200 g niebieskiego maku w blenderze o wysokiej mocy. Podgrzej w garnku mleko (lub mleko migdałowe, może być także woda) z 1 łyżką oleju kokosowego i czubatą łyżką masła, aż będzie bardzo gorące.

W międzyczasie do maku dodaj 3 łyżki erytrytolu, 1/2 łyżeczki cynamonu oraz aromat pomarańczowy lub skórkę z pomarańczy. Wymieszaj. Zalej mak gorącym mlekiem, wymieszaj i odstaw na 15 minut, aż wchłonie płyn.

Posiekaj orzechy i dodaj do masy. Masa makowa jest gotowa – idealna do ciast i świątecznych klusek z makiem!

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:



 Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy.

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *