Przepis na pyszne śniadanie – chrupiący omlet z warzywami

chrupiący omlet

Dzisiaj prosty przepis na pyszne i sycące śniadanie – zrobimy omlet z chrupiącą skórką i warzywami. Jego przygotowanie zajmie tylko chwilę.

Więcej pysznych przepisów na śniadania na słono lub słodko znajdziesz w moich ebookach – “Przepisy na śniadania keto i low carb”.

Składniki:

3 jajka

50g sera cheddar

60g sera sałatkowo- kanapkowego tłustego lub fety

30g papryki

30g pomidora

1/2 awokado

sałata

przyprawy

Przygotowanie:

Całe danie przygotujemy na większej patelni. Rozgrzewamy ją i na dno wysypujemy tarty ser np. cheddar. Po chwili pod wpływem temperatury się rozpuści i jest to czas, aby wbić 3 jajka. Białka powinno pokryć mniej więcej całe dno. Na średniej mocy smażymy tak długo, aż białka się zetną co zajmie około 3-4 minut.  Kolejno układamy dodatki tylko na jednej połówce omleta – są to kawałki czerwonej papryki, porwana sałata np. lodowa, kawałki słonego sera, kilka plastrów pomidorów oraz awokado. Na końcu całość posypujemy do smaku solą oraz pieprzem. Po chwili składamy omlet na pół i przekładamy na talerz.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 760 | BIAŁKO: 46g | TŁUSZCZ: 59g | WĘGLOWODANY:14g | WĘGLOWODANY NETTO: 10g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *