Syrniczki z patelni

W tym filmie pokażę Wam jak przygotować szybkie i pyszne serowe KETO placuszki z patelni. Z dodatkiem domowego dżemu z malin smakują obłędnie. Mogą być propozycją na śniadanie lub na deser. Wypróbuj przepis i daj znać w komentarzach jak smakują:)

Syrniczki z patelni

Ilość porcji:

8

sztuk
Kalorie:

770

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas smażenia:

10

minut

Składniki

  • 200g tłustego twarogu

  • 1 jajko

  • 1 budyń bez cukru

  • opcjonalnie słodzik

  • 2 łyżki mąki kokosowej

  • 3 łyżki masła klarowanego

  • dżem z malin bez cukru

Wskazówki

  • Twaróg, jajko, budyń wyrabiamy widelcem. Opcjonalnie można dodać preferowany przez nas słodzik. Następnie przechodzimy do tworzenia placków. Porcję ciasta formujemy w kulkę i obtaczamy w mące kokosowej. Postępujemy tak, aż wykorzystamy całe przygotowane ciasto.  Z podanych składników wyjdzie około 8-9 szt w zależności jak wielkie placki będziecie robić.
  • Na patelni rozgrzewamy 2 czubate łyżeczki masła klarowanego i układamy przygotowane wcześniej serowe kulki. Możemy je spłaszczyć delikatnie od góry, wtedy szybciej się usmażą. Nie ustawiamy za dużej mocy bo się spalą od spodu. Placki wciągają tłuszcz, zatem po przewróceniu na drugą stronę dodaję jeszcze łyżkę masła, aby miały taką fajną chrupiącą skórkę. Gotowe przekładam na talerz i podaję z domowym dżemem z malin.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

Orientacyjne MAKRO na 8 szt:

  • KALORIE: 770 | BIAŁKO: 42g | TŁUSZCZ: 60g | WĘGLOWODANY: 14g | WĘGLOWODANY NETTO: 9g

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *