W tym filmie pokażę Wam jak w kilka minut przygotować pyszny i sycący obiad, który praktycznie nie zawiera węglowodanów. Przygotujemy kotlety schabowe bez dodatku mąki czy bułki tartej. Wypróbuj przepis i daj znać w komentarzach jak smakują:)
Poznaj ten przepis na soczyste kotlety schabowe
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
801
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas smażenia:
10
minutSkładniki
2 kotlety schabowe – 150g
1 jajko
sól, pieprz
30g sera Grana Padano
100g kiszonej kapusty
cebulka
2 łyżki smalcu
2 łyżki oliwy z oliwek
Wskazówki
- Potrzebujemy dwóch kotletów, które rozbijamy za pomocą tłuczka dosyć cienko.
W następny kroku przechodzimy do przygotowania panierki: na talerz wbijamy 1 całe jajko, dodajemy przyprawy wg uznania sól, pierz i mieszamy wszystko. Na osobny talerz wysypujemy tarty ser Parmezan lub Grana Padano. Każdego kotleta obtaczamy najpierw w jajku a następnie w serze. - Na głębszej patelni rozpuszczamy smalec i gdy będzie gorący smażymy każdego kotleta z obu stron.
Podajemy z porcją kiszonej kapusty, z dodatkiem cebulki oraz 2 łyżek oliwy z oliwek lub innego oleju tłoczonego na zimno. - Smacznego:)
Video do przepisu
Orientacyjne MAKRO:
- KALORIE: 801 | BIAŁKO: 52g | TŁUSZCZ: 65g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 2g
Zobacz listę produktów, z których korzystam w mojej kuchni