
Przepis na bardzo prosty sernik na zimno, do kt贸rego przygotowania nie potrzebujesz cukru. Deser zar贸wno dla dzieci i doros艂ych.
Sk艂adniki:
1 opakowanie galaretki owocowej bez cukru plus erytrytol
400ml gor膮cej wody
100g mascarpone ( lub 艣mietanka 30%)
Przygotowanie:
Galaretk臋 rozpu艣膰 w 400ml bardzo gor膮cej wody i pozw贸l jej ostygn膮膰. Do ch艂odnej dodaj erytrytol oraz mascarpone. Za pomoc膮 blendera zmiksuj i przelej do puchark贸w. Wstaw do lod贸wki na 1-2 godziny lub w wersji szybkiej na oko艂o 30 minut do zamra偶alnika. Mo偶esz poda膰 z owocami, ubit膮 艣mietank膮, czekolad膮 lub zje艣膰 solo. Smacznego:)
Zobacz wykonanie tego dania krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO na ca艂o艣膰:
KALORIE: 437 | BIA艁KO: 14g | T艁USZCZ: 40g | W臉GLOWODANY: 5g | W臉GLOWODANY NETTO: 5g
*MAKRO mo偶e si臋 r贸偶ni膰 w zale偶no艣ci od u偶ytych sk艂adnik贸w