
Przepis na bardzo prosty sernik na zimno, do którego przygotowania nie potrzebujesz cukru. Deser zarówno dla dzieci i dorosłych.
Składniki:
1 opakowanie galaretki owocowej bez cukru plus erytrytol
400ml gorącej wody
100g mascarpone ( lub śmietanka 30%)
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuść w 400ml bardzo gorącej wody i pozwól jej ostygnąć. Do chłodnej dodaj erytrytol oraz mascarpone. Za pomocą blendera zmiksuj i przelej do pucharków. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub w wersji szybkiej na około 30 minut do zamrażalnika. Możesz podać z owocami, ubitą śmietanką, czekoladą lub zjeść solo. Smacznego:)
Zobacz wykonanie tego dania krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO na całość:
KALORIE: 437 | BIAŁKO: 14g | TŁUSZCZ: 40g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników