Przepis na uniwersalne KETO tortille. Idealne do zawinięcia ulubionych składników. W tak przygotowanych tortillach nie czuć posmaku jajka.
KETO tortilla
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
152
kcalCzas przygotowania:
3
minutyCzas smażenia
5
minutMożesz usmażyć tortille na patelni, upiec w piekarniku lub w mikrofalówce.
Składniki
1 jajko
łyżeczka babki jajowatej
łyżeczka siemienia lnianego
łyżeczka siemienia lnianego odtłuszczonego
łyżeczka koncentratu białka serwatkowego/ odżywki białkowej naturalnej
sól
3 łyżki mleka migdałowego/ śmietanki/ wody
Wskazówki
- Wszystkie składniki połącz w naczyniu i zmiksuj. Wylej na patelnię o średnicy ok 25cm i usmaż jak naleśnika.
- Gotowe przechowuj w lodówce.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO policzone z użyciem mleka migdałowego:
- KALORIE: 152 | BIAŁKO: 13g | TŁUSZCZ: 7g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube