Pyszna propozycja na śniadanie lub obiad – pizza z tuńczykiem. Szybko ją się robi a wybór dodatków zależy od Was:)
KETO PIZZA Z TUŃCZYKIEM
Ilość porcji:
1
porcjaCzas:
35
minutesKalorie:
836
kcalSkładniki
2 jajka
opcjonalnie 10g mielonego siemienia lnianego
100g tłustego białego sera
puszka tuńczyka 80g
pieprz, sól
5 łyżek passaty pomidorowej
2 garści sera Mozzarella
bazylia
Wskazówki
- Do miski wbijamy 2 całe jajka. Dodajemy 10g mielonego siemienia lnianego, można mniej lub pominąć, 100g tłustego twarogu, puszkę tuńczyka w oleju, na końcu sól oraz pieprz. Całość mieszamy i przekładamy do foremki. Pieczemy 15-20 minut w 180°C.
- Wyjmujemy z piekarnika, dodajemy 5 łyżek sosu pomidorowego oraz dwie garści sera Mozzarella. Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 5 minut. Dekorujemy listkami bazylii.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- MAKRO: KALORIE: 836 | BIAŁKO: 62g | TŁUSZCZ: 60g | WĘGLOWODANY: 11.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 9g
Zobacz więcej przepisów na YouTube
Odwiedź mnie na Instagramie