Przepis na pyszne KETO kakao, które pokocha cała rodzina.
KETO kremowe kakao
Ilość porcji:
1-2
porcjeKalorie:
736
kcalCzas przygotowania:
1
minutCzas gotowania:
5
minutSkładniki
- 100ml wody 
- 200ml śmietanki 30% 
- 2 łyżki gorzkiego kakao 
- 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej 
- łyżka oleju MCT 
Wskazówki
- Wlewamy do garnuszka wodę, śmietankę i dodajemy pozostałe składniki.30%, Podgrzewamy na małej mocy mieszając. Całość zajmie około 5-7 minut. Można pod koniec użyć blendera np. typu żyrafa, wtedy na górze utworzy się pianka. Gorące kakao przelewamy do kubków lub szklanek , posypujemy tartą gorzką czekoladą. Z podanych składników wyjdą dwie porcje, choć to zależy kto ma jakie zapotrzebowanie lub apetyt. Do przepisu nie używam żadnych słodzików, gdyż śmietanka sama w sobie jest już słodka.
- Smacznego:)
Video do przepisu
Orientacyjne MAKRO:
- KALORIE: 736 | BIAŁKO: 9g | TŁUSZCZ: 74g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 3g
 
				 
															
 
					 
															 
								 
								 
								 
								