Masz tylko 5 minut? Przygotuj kremową jajecznicę z dodatkiem serka wiejskiego

jajecznica z serkiem wiejskim

Masz tylko chwilę na przygotowanie śniadania? Wypróbuj ten przepis na kremową jajecznicę z dodatkiem serka wiejskiego. Przepis jest tak prosty, że nawet początkujący w kuchni będą w stanie go odtworzyć.

Składniki:

3 jajka

100g serka wiejskiego

15g masła

100g pomidorów koktajlowych

przyprawa z suszonymi pomidorami i bazylią

sól, pieprz

garść sałaty

łyżka oleju lnianego

Przygotowanie:

Na patelni na średniej mocy grzania rozgrzewamy trochę masła, po czym wbijamy 3 jajka. Dodajemy serek wiejski, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, po czym smażymy mieszając, aż uzyskamy ulubioną konsystencję. Dodanie serka wiejskiego sprawi, że jajecznica będzie kremowa, a większa ilość białka zapewni sytość na dłużej.  

Po przełożeniu na talerz posypałam jeszcze całość przyprawą z suszonymi pomidorami i bazylią, a obok na talerzu ułożyłam trochę młodych listków i połówki pomidorów. Na końcu jeszcze łyżka oleju lnianego i gotowe. Napiszcie proszę w komentarzach kto już jadł taką jajecznicę, może wolicie dodać inny ser do niej np. fetę czy ricottę?

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 554 | BIAŁKO: 33g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 8g | WĘGLOWODANY NETTO: 6g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *