Przepis na szybki posiłek z brokułem w roli głównej, tym razem w formie ryżu z brokuła. Danie idealnie uzupełnia serowo-śmietanowy sos. Całość gotowa w 10 minut.
KETO ryż z brokuła
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
736
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas smażenia:
8
minutSkładniki na 1-2 porcje:
200g brokuła
3 łyżki oliwy z oliwek
100ml śmietanki
2 garście sera Cheddar lub innego żółtego
sól, pieprz
1/2 łyżeczki suszonego czosnku
ser żółty oraz natka pietruszki do dekoracji
Wskazówki
- Brokuła podziel na różyczki a następnie za pomocą malaksera rozdrobnij.
- Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj brokuł. Podsmaż przez kilka minut, aż będzie miękki.
- W oddzielnym naczyniu do śmietanki dodaj żółty ser oraz przyprawy. Podgrzewaj na średniej mocy mieszając, aż powstanie gładki sos. Przelej zawartość do brokuła i wymieszaj.
- Podawaj ciepłe, udekoruj serem oraz natką pietruszki.
- Smacznego:)
Video do przepisu
orientacyjne MAKRO:
- KALORIE: 736 | BIAŁKO: 16g | TŁUSZCZ: 70g | WĘGLOWODANY: 14g | WĘGLOWODANY NETTO: 9g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube