Serowe tosty z boczkiem i serkiem wiejskim

serowe tosty z boczkiem

Zamiast tradycyjnego pieczywa zapraszam Was dzisiaj na przepis na serowe tosty z boczkiem i serkiem wiejskim, które przygotujecie bez dodatku żadnych mąk czy nasion. Proste w wykonaniu, dobrze smakują na ciepło jak i na zimno.

Więcej pysznych przepisów na śniadania znajdziesz w moich ebookach z przepisami na “Śniadania w wersji keto i low carb na słono lub słodko”.

Składniki:

100g serka wiejskiego

2 jajka

50g sera tartego mozzarella lub cheddar

30g pesto z czerwonych pomidorów lub ketchupu bez cukru

30g parzonego boczku

20g papryki

10g szczypiorku

sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystko przygotujemy w jednym naczyniu do którego przekładamy pół opakowania serka wiejskiego naturalnego oraz dodajemy 2 całe jajka. Całość mieszamy przez chwilę widelcem, aby powstała nam jednolita masa. Po chwili dodajemy pozostałe składniki – ser tarty mozzarella, trochę boczku pociętego w kostkę, papryki, szczypiorku, pesto z czerwonych pomidorów lub ketchupu bez cukru co fajnie podkreśli smak oraz przyprawy do smaku. Po wymieszaniu masa na nasze tosty jest gotowa. Jest to też dobry sposób na wykorzystanie kawałków sera, wędliny czy warzyw, które zostały nam po przygotowaniu innych potraw. Masą wypełniamy opiekacz do kanapek i pieczemy przez kilka minut. 

Jeśli nie macie opiekacza można wykorzystać gofrownicę lub po prostu upiec placuszki na patelni. Gdy są już gotowe dajemy im chwilę odpocząć jeszcze w formie, gdyż gorące są bardzo miękkie. Po chwili lekko zesztywnieją. 

Gdy chcecie mieć bardziej sztywne tosty ser mozzarella zamieniamy na cheddar. 

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 561 | BIAŁKO: 40g | TŁUSZCZ: 42g | WĘGLOWODANY: 8g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *