Pyszny krem z orzechów pecan i kokosa | KETO masło orzechowe

Przygotuj w domu pyszny krem z orzechów pecan i kokosa. Idealny jako dodatek do deserów lub jedzony solo.

Pyszny krem z orzechów pecan i kokosa | KETO masło orzechowe

Ilość porcji:

20

porcji
Kalorie:

1227

kcal
Czas przygotowania:

15

minut

Składniki

  • 60g orzechów pecan

  • 100g wiórków kokosowych

  • 2 łyżki oleju MCT

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • wanilia

  • sól

Wskazówki

  • Orzechy i wiórki kokosowe umieść w blenderze lub malakserze. Miksuj około 5 minut z przerwami. Dodaj olej MCT i ponownie miksuj z przerwami około 5 minut, aż konsystencja będzie kremowa. Dodaj cynamon, wanilie oraz sól do smaku. Wymieszaj wszystko. Przełóż masło orzechowe do słoika. Przechowuj zamknięte w szafce do tygodnia czasu lub w lodówce do miesiąca ( w lodówce zmieni konsystencję na stałą).
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 1227 | BIAŁKO: 11g | TŁUSZCZ: 125g | WĘGLOWODANY: 14g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *