Przygotuj w domu pyszny krem z orzechów pecan i kokosa. Idealny jako dodatek do deserów lub jedzony solo.
Pyszny krem z orzechów pecan i kokosa | KETO masło orzechowe
Ilość porcji:
20
porcjiKalorie:
1227
kcalCzas przygotowania:
15
minutSkładniki
60g orzechów pecan
100g wiórków kokosowych
2 łyżki oleju MCT
1/2 łyżeczki cynamonu
wanilia
sól
Wskazówki
- Orzechy i wiórki kokosowe umieść w blenderze lub malakserze. Miksuj około 5 minut z przerwami. Dodaj olej MCT i ponownie miksuj z przerwami około 5 minut, aż konsystencja będzie kremowa. Dodaj cynamon, wanilie oraz sól do smaku. Wymieszaj wszystko. Przełóż masło orzechowe do słoika. Przechowuj zamknięte w szafce do tygodnia czasu lub w lodówce do miesiąca ( w lodówce zmieni konsystencję na stałą).
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 1227 | BIAŁKO: 11g | TŁUSZCZ: 125g | WĘGLOWODANY: 14g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube