KETO jajecznica z pesto, czyli jak zrobić puszystą jajecznicę na śniadanie

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanie, czyli KETO jajecznica z pesto.

KETO jajecznica z pesto

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

509

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas smażenia:

5

minut

Składniki

  • 3 jajka

  • sól, pieprz

  • łyżeczka pesto z bazylią

  • 1.5 łyżki śmietany

  • 1.5 łyżeczki masła klarowanego

Wskazówki

  • W miseczce połącz wszystkie składniki oprócz masła i wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło i na gorącą wylej masę jajeczną. Zmniejsz moc i usmaż jajecznicę, zgarniając łopatką masę do środka.
  • Podawaj z pomidorami koktajlowymi i natką pietruszki.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 509 | BIAŁKO: 24g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 3g | WĘGLOWODANY NETTO: 3g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *