Zupa TACO
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
870
kcalCzas przygotowania:
30
minutCzas gotowania:
40
minutSkładniki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki smalcu
400g mielonego mięsa wołowego
200g cukinii
30g czerwonej papryki
100g żółtej papryki
łyżeczka suszonego majeranku
łyżeczka suszonej bazylii
sól, pieprz
puszka krojonych pomidorów
400ml rosołu/ wywaru z kości
135g serka kremowego
Wskazówki
- Średnią cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy dwie łyżki smalcu. Na gorący tłuszcz wkładamy pokrojoną cebulę oraz 2 ząbki czosnku. Podsmażamy. Następnie dodajemy 400g mielonego mięsa wołowego. Podsmażamy, aż mięso przestanie być różowe.
- Kroimy w kostkę: cukinię, małą czerwoną paprykę oraz połowę dużej żółtej. Wszystkie składniki przekładamy do podsmażonego mięsa. Dodajemy łyżeczkę suszonego majeranku oraz bazylii, sól, pieprz, puszkę krojonych pomidorów oraz rosół. Mieszamy. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
- Dodajemy kremowy serek i gotujemy kolejne 5-10 minut. Mieszamy i zupa gotowa. Posypujemy natką pietruszki.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 1 z 2 porcji:
- KALORIE: 880 | BIAŁKO: 46g | TŁUSZCZ: 68g | WĘGLOWODANY: 21g | WĘGLOWODANY NETTO: 16g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube