PRZEPIS na ZUPĘ TACO

Zupa TACO

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

870

kcal
Czas przygotowania:

30

minut
Czas gotowania:

40

minut

Składniki

  • cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki smalcu

  • 400g mielonego mięsa wołowego

  • 200g cukinii

  • 30g czerwonej papryki

  • 100g żółtej papryki

  • łyżeczka suszonego majeranku

  • łyżeczka suszonej bazylii

  • sól, pieprz

  • puszka krojonych pomidorów

  • 400ml rosołu/ wywaru z kości

  • 135g serka kremowego

Wskazówki

  • Średnią cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy dwie łyżki smalcu. Na gorący tłuszcz wkładamy pokrojoną cebulę oraz 2 ząbki czosnku. Podsmażamy. Następnie dodajemy 400g mielonego mięsa wołowego. Podsmażamy, aż mięso przestanie być różowe.
  • Kroimy w kostkę: cukinię, małą czerwoną paprykę oraz połowę dużej żółtej. Wszystkie składniki przekładamy do podsmażonego mięsa. Dodajemy łyżeczkę suszonego majeranku oraz bazylii, sól, pieprz, puszkę krojonych pomidorów oraz rosół. Mieszamy. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
  • Dodajemy kremowy serek i gotujemy kolejne 5-10 minut. Mieszamy i zupa gotowa. Posypujemy natką pietruszki.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 z 2 porcji:

  • KALORIE: 880 | BIAŁKO: 46g | TŁUSZCZ: 68g | WĘGLOWODANY: 21g | WĘGLOWODANY NETTO: 16g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *