Dzisiaj przepis na idealnie puszysty omlet z szynką i szczypiorkiem na śniadanie.
PRZEPIS NA PUSZYSTY OMLET Z SZYNKĄ
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
430
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
15
minutSkładniki
2 jajka
sól, pieprz
czubata łyżka śmietany
2 łyżki szczypiorku
40g szynki
20g masła klarowanego
pomidory koktajlowe
Wskazówki
- Jajka rozdziel na białka i żółtka. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
- Do żółtek dodaj pieprz oraz śmietanę. Wymieszaj.
- Szczypiorek oraz szynkę pokrój. Dodaj do masy jajecznej i wymieszaj. Następnie partiami wmieszaj ubitą pianę z białek.
- Na patelni rozgrzej masło i wyłóż masę jajeczną. Smaż na małej mocy pod przykryciem około 10 minut. Przewróć za pomocą talerza na drugą stronę i smaż dalej około 5 minut.
- Usmażony wyłóż na talerz.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 430 | BIAŁKO: 22.6g | TŁUSZCZ: 36.8g | WĘGLOWODANY: 1.7g | WĘGLOWODANY NETTO: 1.4g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube