KETO OMLET z mozzarellą

Dzisiaj propozycja na szybkie śniadanie z patelni, czyli KETO omlet z serem mozzarella

KETO OMLET z mozzarellą

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

673

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas smażenia:

6

minut

Składniki

  • 80g pomidorów koktajlowych

  • 25g oleju kokosowego

  • natka pietruszki

  • cebulka

  • pieprz, sól

  • ser mozzarella

  • 30g oliwek

  • 2 jajka

Wskazówki

  • Na desce do krojenia kroimy na mniejsze kawałki pomidorki koktajlowe. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i układamy kawałki pomidorów. Podsmażamy je chwilę i przewracamy.
  • W międzyczasie kroimy natkę pietruszki, pęczek cebulki oraz kulkę mozzarelli. Do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy sól oraz pieprz. Mieszamy. Dodajemy pokrojone składniki oraz rozdrobnione oliwki. Mieszamy.
  • Tak przygotowaną masę wykładamy na podsmażone pomidory, wyrównujemy wierzch. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy moc grzania i smażymy około 5-6 minut. Gotowy omlet przekładamy na talerz i zjadamy.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 673 | BIAŁKO: 38g | TŁUSZCZ: 55g | WĘGLOWODANY: 8g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *