Dzisiaj propozycja na szybkie śniadanie z patelni, czyli KETO omlet z serem mozzarella
KETO OMLET z mozzarellą
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
673
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
6
minutSkładniki
80g pomidorów koktajlowych
25g oleju kokosowego
natka pietruszki
cebulka
pieprz, sól
ser mozzarella
30g oliwek
2 jajka
Wskazówki
- Na desce do krojenia kroimy na mniejsze kawałki pomidorki koktajlowe. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i układamy kawałki pomidorów. Podsmażamy je chwilę i przewracamy.
- W międzyczasie kroimy natkę pietruszki, pęczek cebulki oraz kulkę mozzarelli. Do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy sól oraz pieprz. Mieszamy. Dodajemy pokrojone składniki oraz rozdrobnione oliwki. Mieszamy.
- Tak przygotowaną masę wykładamy na podsmażone pomidory, wyrównujemy wierzch. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy moc grzania i smażymy około 5-6 minut. Gotowy omlet przekładamy na talerz i zjadamy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 673 | BIAŁKO: 38g | TŁUSZCZ: 55g | WĘGLOWODANY: 8g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube