
Dzisiaj mam dla Was przepis na proste keto bułeczki w sam raz do przygotowania keto kanapek. Kilka składników i mamy pieczywo gotowe.
Składniki na 1 porcję:
2 czubate łyżki mąki migdałowej odtłuszczonej
czubata łyżka tartego parmezanu/ grana padano
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
sól
ok 2-3 łyżki wody
1.5 łyżki masła klarowanego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu. Całość mieszamy ręcznie, aby ciasto pozostało lejące. Jeśli zrobi się za suche należy dodać jeszcze trochę wody, ale to już zależy od mąki jaką macie. Otrzymaną masę przekładamy do foremki do zapiekania wysmarowanej masłem i wysypanej mąką migdałową. Wyrównujemy wierzch i pieczemy w airfryerze około 18 minut. Można również w piekarniku – będzie to o kilka minut dłużej, temp 180 stopni C. Po lekkim przestudzeniu wyjmujemy z foremki i możemy kroić. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego 🙂
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 370 | BIAŁKO: 21g | TŁUSZCZ: 29g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 2.5g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników