Przepis na aksamitną, kremową jajecznicę gotową w kilka minut.
Przepis na idealną jajecznicę
Ilość porcji:
1
porcjiKalorie:
630
kcalCzas przygotowania:
10
minutSkładniki
35g masła
pomidory koktajlowe
3 jajka
1.5 łyżeczki majonezu
sól
szczypiorek
Wskazówki
- Na patelni rozgrzewamy kawałek masła i układamy gałązkę pomidorów. Podsmażamy je około 3-5 minut obracając co jakiś czas. Gdy będą gotowe zmniejszamy moc pod patelnią i wbijamy 3 jajka. Dodajemy masło, około 30g i zaczynamy mieszać jajecznicę. Powoli będzie się ścinać. Mieszamy co chwilę i gdy jest już prawie ścięta dodajemy czubatą łyżeczkę majonezu. Chwilę jeszcze mieszamy i włączamy grzanie. Dodatek właśnie tego składniki sprawi, iż będzie miała kremową konsystencję. Następnie dodajemy trochę szczypiorku oraz soli. Mieszamy do połączenia składników i przekładamy na talerz. Posypujemy szczypiorkiem i zjadamy ciepłą.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 630 | BIAŁKO: 24g | TŁUSZCZ: 57g | WĘGLOWODANY: 7g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube