Przepis na idealną jajecznicę | Dodaj ten jeden składnik a będzie niesamowicie kremowa

Przepis na aksamitną, kremową jajecznicę gotową w kilka minut.

Przepis na idealną jajecznicę

Ilość porcji:

1

porcji
Kalorie:

630

kcal
Czas przygotowania:

10

minut

Składniki

  • 35g masła

  • pomidory koktajlowe

  • 3 jajka

  • 1.5 łyżeczki majonezu

  • sól

  • szczypiorek

Wskazówki

  • Na patelni rozgrzewamy kawałek masła i układamy gałązkę pomidorów. Podsmażamy je około 3-5 minut obracając co jakiś czas. Gdy będą gotowe zmniejszamy moc pod patelnią i wbijamy 3 jajka. Dodajemy masło, około 30g i zaczynamy mieszać jajecznicę. Powoli będzie się ścinać. Mieszamy co chwilę i gdy jest już prawie ścięta dodajemy czubatą łyżeczkę majonezu. Chwilę jeszcze mieszamy i włączamy grzanie. Dodatek właśnie tego składniki sprawi, iż będzie miała kremową konsystencję. Następnie dodajemy trochę szczypiorku oraz soli. Mieszamy do połączenia składników i przekładamy na talerz. Posypujemy szczypiorkiem i zjadamy ciepłą.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 630 | BIAŁKO: 24g | TŁUSZCZ: 57g | WĘGLOWODANY: 7g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *