Pyszne śniadanie, które przygotujesz w kilka minut. Omlet, który w zależności od dodatków może smakować jak tradycyjna pizza. Wystarczy pokroić w zgrabne trójkąty i zabrać z sobą do pracy lub szkoły.


Pizza z patelni
Ilość porcji:
4
porcjeCzas:
30
minutesKalorie:
752
kcalSkładniki
łyżeczka smalcu
mała cebula
3 pieczarki
kawałek papryki
50g kiełbasy
3 jajka
50g twarogu tłustego
sól, pieprz
30g sera Cheddar
natka pietruszki
50 awokado
2 łyżki ketchupu
Wskazówki
- Zaczynamy od pokrojenia dodatków: małą cebulkę tniemy na piórka, następnie 3 pieczarki, pół papryki w kostkę lub paski oraz 50g dobrej kiełbasy.
- Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę smalcu i podsmażamy cebulę. Gdy będzie już prawie gotowa dodajemy pieczarki i kiełbasę. Podsmażamy około 4-5 minut i dodajemy paprykę. Smażymy jeszcze chwilę.
- W tym czasie przygotujemy masę: do wysokiego naczynia dodajemy 50g tłustego twarogu, 3 jajka, doprawiamy solą oraz pieprzem. Całość blendujemy na najwyższych obrotach, aż będziemy mieli gładką masę.
- Obniżamy moc pod patelnią , wlewamy przygotowaną masę, posypujemy tartym serem np. Cheddar oraz łyżką posiekanej natki pietruszki.
Przykrywamy pokrywką i smażymy około 10minut, aż środek się zetnie. Jeśli używacie większej patelni niż 16 cm, czas smażenia będzie krótszy. - Gotowy przekładamy na talerz, dodajemy plasterki awokado oraz polewamy ketchupem. Gotowe. Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- Makro: KALORIE: 752 | BIAŁKO: 54g | TŁUSZCZ: 51g | WĘGLOWODANY: 20g | WĘGLOWODANY NETTO: 16g
Zobacz więcej przepisów na YouTube
Odwiedź mnie na Instagramie