KETO Spaghetti Bolognese

Pyszny, sycący obiad czyli Spaghetti Bolognese z ketogenicznym makaronem. Do jego przygotowania nie jest potrzebna mąka, orzechy czy nasiona.

Zobacz jak prosto można wykonać ten makaron, a zachwyci Ciebie smakiem. Przygotowany możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce. Chłodny traci sprężystość. Przed jego podaniem wystarczy go włożyć do gorącej wody na kilka sekund i będzie gotowy.

KETO Spaghetti Bolognese

Ilość porcji:

2

porcje
Czas:

30

minutes
Kalorie:

2102

kcal

Składniki

  • 400g mięsa wołowego

  • 400g sosu pomidorowego z bazylią

  • 200g sera Mozzarella

  • 2 żółtka

  • łyżka sera Parmezan

Wskazówki

  • Na rozgrzanej patelni umieszamy 400 gramów mielonego mięsa wołowego  i podsmażamy. W międzyczasie łopatką rozdzielamy mięso na mniejsze kawałki. Gdy mięso będzie już ładnie usmażone dolewamy 400g pomidorowego sosu z dodatkiem bazylii i podgrzewamy całość.
  • 200 gramów tartego sera Mozzarella umieszczamy w naczyniu żaroodpornym/ misce i podgrzewamy. Może być w mikrofalówce lub piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 5 minut. Piekarnika nie wyłączamy, gdyż w kolejnym kroku będzie nam jeszcze potrzebny.
  • Gdy ser będzie już płynny i nadal dosyć ciepły dodajemy 2 żółtka. Mieszamy około minuty aż wszystko dobrze się połączy. Można również dodać przyprawy czy zioła i wtedy uzyskamy różne smaki. Gotową masę wykładamy na papier do pieczenia lub matę silikonową. Przykrywamy drugim papierem i wałkujemy. Ser nadal musi być ciepły aby dobrze się rozwałkował.
  • Zdejmujemy górny papier i masę serową umieszczamy na blaszcze do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150°C na maksymalnie 10 minut.
  • Wyjmujemy z piekarnika i dajemy mu lekko ostygnąć. Następnie zdejmujemy papier lub matę i zwijamy w rulon jak naleśnik. Na desce do krojenia z użyciem noża kroimy na wąskie paseczki. Makaron jest gotowy.
  • Porcję wykładamy na talerz i dodajemy połówę podsmażonego mięsa z sosem. Posypujemy serem Parmezan. Obiad jest gotowy. Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • Makro na 1 porcję: KALORI: 1051 | BIAŁKO: 72g | TŁUSZCZ: 77g | WĘGLOWODANY: 13g | WĘGLOWODANY NETTO: 13g


Zobacz więcej przepisów na YouTube

Odwiedź mnie na Instagramie

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *