Pieczony łosoś z warzywami

Pyszny obiad z piekarnika, który przygotujesz w kilka minut. Pieczony łosoś z dodatkiem zielonej fasolki oraz pomidorów koktajlowych. Pomysł również na keto obiad do pracy.

Pieczony łosoś z warzywami

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

1061

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas pieczenia:

30

minut

Składniki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 150g zielonej fasolki (można wcześniej podgotować)

  • 300g łososia bez skóry

  • 2 czubate łyżeczki pesto z bazylią

  • 150g pomidorów koktajlowych

  • sól, pieprz

Wskazówki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek rozprowadzamy na dnie naczynia żaroodpornego. Układamy 150g zielonej fasoli (można ją wcześniej podgotować), kolejno wkładamy 300g łososia bez skóry. Smarujemy go 2 czubatymi łyżeczkami pesto z bazylią.
  • Na wierzchu układamy połówki pomidorów koktajlowych i posypujemy pieprzem oraz solą. Naczynie przykrywamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25-30 minut.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na całą potrawę:

  • KALORIE: 1061 | BIAŁKO: 65g | TŁUSZCZ: 83g | WĘGLOWODANY: 13g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *