Pyszny obiad z piekarnika, który przygotujesz w kilka minut. Pieczony łosoś z dodatkiem zielonej fasolki oraz pomidorów koktajlowych. Pomysł również na keto obiad do pracy.
Pieczony łosoś z warzywami
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
1061
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas pieczenia:
30
minutSkładniki
3 łyżki oliwy z oliwek
150g zielonej fasolki (można wcześniej podgotować)
300g łososia bez skóry
2 czubate łyżeczki pesto z bazylią
150g pomidorów koktajlowych
sól, pieprz
Wskazówki
- 3 łyżki oliwy z oliwek rozprowadzamy na dnie naczynia żaroodpornego. Układamy 150g zielonej fasoli (można ją wcześniej podgotować), kolejno wkładamy 300g łososia bez skóry. Smarujemy go 2 czubatymi łyżeczkami pesto z bazylią.
- Na wierzchu układamy połówki pomidorów koktajlowych i posypujemy pieprzem oraz solą. Naczynie przykrywamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25-30 minut.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą potrawę:
- KALORIE: 1061 | BIAŁKO: 65g | TŁUSZCZ: 83g | WĘGLOWODANY: 13g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube