
Czasami do przygotowania pysznego dania wystarczy tylko kilka prostych składników. Połącz serek wiejski z pomidorami i powstanie pyszna kremowa pasta, która zachwyci Cię swoim smakiem.
Składniki na 1 porcję:
200g serka wiejskiego naturalnego
30g sera feta
4 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
150g pomidorów koktajlowych
2 łyżki octu balsamicznego
liście bazylii
natka pietruszki
Przygotowanie:
Do malaksera lub kielicha blendera przekładamy opakowanie serka wiejskiego, fetę, oliwę i opcjonalnie czosnek. Miksujemy na gładką masę. Pomidory kroimy na połówki. Przekładamy je do większego naczynia a na desce będziemy kroić zioła – bazylię i natkę. Dodajemy je do pomidorów a także 2 łyżki oliwy z oliwek i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość Mieszamy.
Na talerz wykładamy przygotowany wcześniej serek i rozprowadzamy po całym dnie. Wykładamy pomidory i danie jest gotowe. Ja podałam je z kromką keto pieczywa – przepis znajdziecie tutaj.
Zobacz wykonanie tego dania krok po kroku.
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 711 | BIAŁKO: 29g | TŁUSZCZ: 57g | WĘGLOWODANY: 19g | WĘGLOWODANY NETTO: 13g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników