Dieta Ketogeniczna: Jak Zrobić Smaczny Omlet ze Szpinakiem i Mozzarellą

omlet ze szpinakiem i mozzarella

Keto omlet z szpinakiem i mozzarellą to doskonały pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie, które dostarczy Ci mnóstwo energii na cały dzień! Ta pyszna potrawa jest nie tylko niskowęglowodanowa, ale także pełna smaku i składników odżywczych.

Składniki:

25g szpinaku

150g pomidor

100g sera mozzarella w zalewie

15g oliwy z oliwek

3 jajka

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przekładamy szpinak. Podsmażamy przez chwilę, aż straci na objętości i dodajemy pomidory. Na średniej mocy smażymy około 3-4 minut. Gdy pomidory puszczą sok robimy trzy miejsca, w które wbijamy jajka. Gdy białka się lekko zetną układamy ser mozzarella i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pod przykryciem smażymy omlet, aż ser się rozpuści a żółtka nadal pozostaną płynne. Gotowy omlet posypujemy pociętą natką pietruszki i nasz posiłek jest gotowy. Życzę smacznego:)

Zobacz wykonanie tego przepisu Omlet ze szpinakiem i mozzarellą krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 642 | BIAŁKO: 40g | TŁUSZCZ: 50g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *