


Przygotuj na śniadanie migdałowe keto placuszki, które zrobisz w 15 minut. Składniki wystarczy tylko zmiksować, a następnie usmażyć placki. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
200g serka wiejskiego naturalnego
70g zmielonych migdałów blanszowanych
2 jajka
aromat waniliowy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka oleju kokosowego
Opcjonalnie do podania: konfitura z malin i wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Ciasto z którego będziemy smażyć placuszki przygotujemy w kielichu blendera. Przekładamy do niego całe opakowanie serka wiejskiego naturalnego, dodajemy zmielone bardzo drobno migdały blanszowane, możecie to zrobić np. w młynku do kawy, 2 jajka, odrobinę aromatu waniliowego i proszku do pieczenia. Teraz wystarczy tylko zmiksować wszystko.
Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym, można również użyć masła klarowanego. Porcjami wykładamy ciasto i gdy góra lekko się zsiądzie przekładamy na drugą stronę. Gotowe podałam z odrobiną konfitury malinowej i wszystko posypałam jeszcze wiórkami kokosowymi. Przepis można wzbogacić jeszcze np. o kakao. Z podanych składników otrzymamy jedną większą porcję lub dwie mniejsze.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 994 | BIAŁKO: 51g | TŁUSZCZ: 82g | WĘGLOWODANY: 11g | WĘGLOWODANY NETTO: 4g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników