KETO placuszki, czyli szybki pomysł na śniadanie bez węglowodanów

migdałowe keto placuszki

Przygotuj na śniadanie migdałowe keto placuszki, które zrobisz w 15 minut. Składniki wystarczy tylko zmiksować, a następnie usmażyć placki. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Składniki:

200g serka wiejskiego naturalnego

70g zmielonych migdałów blanszowanych

2 jajka

aromat waniliowy

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

łyżka oleju kokosowego

Opcjonalnie do podania: konfitura z malin i wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Ciasto z którego będziemy smażyć placuszki przygotujemy w kielichu blendera. Przekładamy do niego całe opakowanie serka wiejskiego naturalnego, dodajemy zmielone bardzo drobno migdały blanszowane, możecie to zrobić np. w młynku do kawy, 2 jajka, odrobinę aromatu waniliowego i proszku do pieczenia. Teraz wystarczy tylko zmiksować wszystko.

Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym, można również użyć masła klarowanego. Porcjami wykładamy ciasto i gdy góra lekko się zsiądzie przekładamy na drugą stronę. Gotowe podałam z odrobiną konfitury malinowej i wszystko posypałam jeszcze wiórkami kokosowymi. Przepis można wzbogacić jeszcze np. o kakao. Z podanych składników otrzymamy jedną większą porcję lub dwie mniejsze.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 994 | BIAŁKO: 51g | TŁUSZCZ: 82g | WĘGLOWODANY: 11g | WĘGLOWODANY NETTO: 4g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *