Kremowy kakaowy mus bez cukru – pyszny, lekki i kolagenowy

kakaowy mus

Jeśli marzysz o kakaowym deserze, który jest nie tylko pyszny, ale też zdrowy, to ten przepis jest dla Ciebie! Ten aksamitny, kakaowy mus nie zawiera cukru, ma idealną konsystencję i dodatkowo wspiera Twoją skórę, włosy i stawy dzięki zawartości kolagenu. To idealny sposób, by zaspokoić ochotę na coś słodkiego, ale bez wyrzutów sumienia! Możesz go jeść solo, podać z owocami lub posypać orzechami – każda wersja smakuje obłędnie.


Składniki:

200g serka wiejskiego

łyżka oleju mct

1-2 łyżki kakao

2 miarki kolagenu

owoce/ gorzka czekolada do dekoracji

Gotowe jadłospisy w wersji KETO lub LOW CARB

Dostosowane na każdą porę roku

gotowe jadłospisy niskowęglowodanowe

Przygotowanie:

Do malaksera dodajemy opakowanie serka np. wiejskiego, następnie trochę oleju mct, kakao 1 do 2 łyżek oraz 2 miarki wybranego przez nas kolagenu. Teraz wystarczy tylko zmiksować całość przez około 30 sekund, aż uzyskamy kremową konsystencję. 

Gotowy krem przekładamy do mniejszej miseczki i dodajemy owoce jagodowe, które tutaj świetnie przełamią smak kakao np. borówki, maliny czy kawałki truskawek. Opcjonalnie jeszcze trochę gorzkiej czekolady i gotowe. Efekt to idealnie gładki, delikatny i pełen wartości odżywczych kakaowy mus.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:



Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *