Przepis na pyszną keto zupę serowo- cebulową z chrupiącymi grzankami. Wypróbujcie przepis a na pewno zrobicie ją nie raz. Zupa jest gotowa w mniej niż 30 minut.
KETO Zupa serowo-cebulowa
Ilość porcji:
3
porcjeKalorie:
431
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas gotowania:
20
minutIdealna z grzankami. Można również podać z kawałkami podsmażonego bekonu.
Składniki
100g cebuli
15g masła klarowanego
600ml rosołu
100g sera tartego Cheddar
100g sera tartego Gouda
120g sera Camembert
1/3 łyżeczki tymianku
2 czubate łyżki śmietany
sól, pieprz
natka pietruszki
Grzanki:15g masła klarowanego
Wskazówki
- Cebulę pokrój w kosteczkę. W garnku z grubym dnem rozgrzej masło klarowane i podsmaż cebulę. Kolejno dolej rosół i doprowadź do wrzenia.
- Ser Camembert pokrój na kawałki. Do gorącego rosołu włóż wszystkie sery, tymianek i gotuj około 10 minut.
- Zahartuj śmietanę: do zimnej śmietany dolej około 2 łyżek wazowych gorącej zupy i zamieszaj. Tak przygotowaną przelej do garnka i zamieszaj. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Za pomocą blendera zmiksuj całość na krem.
- Grzanki: 2 kromki keto chleba pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.
- Ciepłą zupę nalej do talerza i dodaj grzanki oraz natkę pietruszki.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO lda 1 porcji bez grzanek:
- KALORIE: 431 | BIAŁKO: 23.9g | TŁUSZCZ: 36.2g | WĘGLOWODANY: 2.7g | WĘGLOWODANY NETTO: 2.3g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube