Niezwykle prosty w wykonaniu czekoladowy keto sernik bez pieczenia/ na zimno z trzech składników.
CZEKOLADOWY KETO SERNIK BEZ PIECZENIA
Ilość porcji:
4-8
porcjiKalorie:
1896
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas chłodzenia:
120
minutWybór dodatków zależy od Was:) Foremka ma wymiary 14x14cm.
Składniki
łyżka masła
100g czekolady 85% lub bez cukru
300g mascarpone
Dodatki:2 łyżki malin liofilizowanych
łyżka erytrytolu w pudrze
pistacje, maliny do dekoracji
Wskazówki
- W garnku rozpuść masło i czekoladę. Odstaw na bok do ostudzenia.
- Mascarpone w wyższym naczyniu ubijaj mikserem około 2 minut, aż będzie puszysty. Można dodać erytrytol do smaku. Dolewamy przestudzoną czekoladę i jeszcze chwilę miksujemy. Dodajemy wybrane dodatki i mieszamy.
- Do foremki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia przekładamy masę i wyrównujemy. Wstawiamy do zamrażalnika na około 2 godziny lub do lodówki na całą noc.
- Po wyjęciu ozdabiamy. Gotowy sernik przechowujemy w lodówce.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO NA CAŁY SERNIK, OKOŁO 4-8 PORCJI:
- KALORIE: 1896 | BIAŁKO: 21.5g | TŁUSZCZ: 187.8g | WĘGLOWODANY: 30.6g | WĘGLOWODANY NETTO: 30.6g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube