KETO Zupa kalafiorowa

Prosta w przygotowaniu zupa z kalafiorem, kiełbasą i szpinakiem. Zaspokoi nawet największy głód.

KETO Zupa kalafiorowa

Ilość porcji:

4

porcje
Kalorie:

974

kcal
Czas przygotowania:

15

minut
Czas gotowania:

25

minut

Kalafior możesz również drobno pokroić zamiast użycia malaksera.

Składniki

  • 80g cebuli

  • 3 ząbki czosnku

  • 50g papryki

  • 100 kiełbasy

  • 400g kalafiora

  • 40g masła klarowanego

  • 600ml rosołu/ wywaru z kości

  • sól, pieprz

  • garść szpinaku

  • 150g śmietany 18% lub mleczka kokosowego

Wskazówki

  • Cebulę, czosnek, paprykę i kiełbasę pokroi na drobne kawałki. Kalafior za pomocą malaksera rozdrobnij.
  • W garnku rozgrzej masło klarowane i na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę, czosnek i paprykę. Po 10 minutach dodaj paprykę oraz rozdrobniony kalafior. Wymieszaj i zalej rosłem. Gotuj pod przykryciem 20-25 minut.
  • Do gorącej zupy dodaj pieprz oraz sól do smaku, a także garść szpinaku i śmietanę. Wymieszaj i odstaw zupę na około 5 minut. Gotowe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 3-4 porcje:

  • KALORIE: 974 | BIAŁKO: 37g | TŁUSZCZ: 79g | WĘGLOWODANY: 40g | WĘGLOWODANY NETTO: 26g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

2 odpowiedzi

  1. Zupa jest przepyszna! Kalafiora podzieliłam na małe różyczki, bo lubię coś gryźć. Robi się ją szybko, a smakuje rewelacyjnie!!! Dziękuję:-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *