Prosta w przygotowaniu zupa z kalafiorem, kiełbasą i szpinakiem. Zaspokoi nawet największy głód.
KETO Zupa kalafiorowa
Ilość porcji:
4
porcjeKalorie:
974
kcalCzas przygotowania:
15
minutCzas gotowania:
25
minutKalafior możesz również drobno pokroić zamiast użycia malaksera.
Składniki
80g cebuli
3 ząbki czosnku
50g papryki
100 kiełbasy
400g kalafiora
40g masła klarowanego
600ml rosołu/ wywaru z kości
sól, pieprz
garść szpinaku
150g śmietany 18% lub mleczka kokosowego
Wskazówki
- Cebulę, czosnek, paprykę i kiełbasę pokroi na drobne kawałki. Kalafior za pomocą malaksera rozdrobnij.
- W garnku rozgrzej masło klarowane i na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę, czosnek i paprykę. Po 10 minutach dodaj paprykę oraz rozdrobniony kalafior. Wymieszaj i zalej rosłem. Gotuj pod przykryciem 20-25 minut.
- Do gorącej zupy dodaj pieprz oraz sól do smaku, a także garść szpinaku i śmietanę. Wymieszaj i odstaw zupę na około 5 minut. Gotowe.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 3-4 porcje:
- KALORIE: 974 | BIAŁKO: 37g | TŁUSZCZ: 79g | WĘGLOWODANY: 40g | WĘGLOWODANY NETTO: 26g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube
2 Responses
Zupa jest przepyszna! Kalafiora podzieliłam na małe różyczki, bo lubię coś gryźć. Robi się ją szybko, a smakuje rewelacyjnie!!! Dziękuję:-)
Super:)