Niezwykle prosty w przygotowaniu czekoladowy krem, tylko 5 składników, czyli jajeczny pudding w wersji KETO
KETO KREM CZEKOLADOWY
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
458
kcalCzas przygotowania:
20
minutCzas pieczenia:minut
Deser możesz schować do lodówki na całą noc, wtedy posmak jajek będzie mniej wyczuwalny.
Składniki
3 jajka
80g mleka kokosowego
2 łyżki erytrytolu w pudrze lub więcej
2 łyżki gorzkiego kakao
wanilia
maliny liofiliozwane do przybrania opcjonalnie
Wskazówki
- Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz ze skórki, dodaj mleko kokosowe, erytrytol, kakao oraz wanilię. Zmiksuj na gładki krem.
- Przełóż do pucharka i schowaj do lodówki. Przed podaniem dodaj np. maliny liofiliozowane.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą porcję:
- KALORIE: 458 | BIAŁKO: 27g | TŁUSZCZ: 36g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube