Pomysł na szybki i prosty KETO obiad, czyli udko z kurczaka z boczkiem i kapustą.
Udko kurczaka z boczkiem i kapustą
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
996
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
20
minutMożesz przygotować podwójną porcję i zamrozić porcjami.
Składniki
80g cebuli
3 ząbki czosnku
250g kapusty pekińskiej
200g udka z kurczaka
150g boczku w kostce
łyżka smalcu
sól, pieprz
kilka łyżek rosołu/ wywaru z kości
Wskazówki
- Cebulę, czosnek, udko z kurczaka oraz kapustę kroimy.
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i podsmażamy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy boczek i smażymy, aż mięso zacznie być chrupkie. Dodajemy pocięte udko z kurczaka, sól, pieprz i smażymy dalej około 2-3 minut mieszając. Na końcu na patelnię dokładamy kapustę, podlewamy kilkoma łyżkami rosołu i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Gotowe.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 1 porcję:
- KALORIE: 498 | BIAŁKO: 32g | TŁUSZCZ: 38g | WĘGLOWODANY: 8g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube