KETO Udko kurczaka z boczkiem i kapustą

Pomysł na szybki i prosty KETO obiad, czyli udko z kurczaka z boczkiem i kapustą.

Udko kurczaka z boczkiem i kapustą

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

996

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas smażenia:

20

minut

Możesz przygotować podwójną porcję i zamrozić porcjami.

Składniki

  • 80g cebuli

  • 3 ząbki czosnku

  • 250g kapusty pekińskiej

  • 200g udka z kurczaka

  • 150g boczku w kostce

  • łyżka smalcu

  • sól, pieprz

  • kilka łyżek rosołu/ wywaru z kości

Wskazówki

  • Cebulę, czosnek, udko z kurczaka oraz kapustę kroimy.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i podsmażamy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy boczek i smażymy, aż mięso zacznie być chrupkie. Dodajemy pocięte udko z kurczaka, sól, pieprz i smażymy dalej około 2-3 minut mieszając. Na końcu na patelnię dokładamy kapustę, podlewamy kilkoma łyżkami rosołu i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Gotowe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 porcję:

  • KALORIE: 498 | BIAŁKO: 32g | TŁUSZCZ: 38g | WĘGLOWODANY: 8g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *