Macie ochotę na słodką przekąskę? Dzisiaj migdały w polewie karmelowej. Zdrowe chrupanie bez cukru:)
MIGDAŁY W KARMELU W 10 MINUT
Ilość porcji:
6
porcjiKalorie:
994
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas pieczenia:minut
Zamiast migdałów możesz użyć innych orzechów.
Składniki
łyżka masła
30g erytrytolu
sól
1/4 łyżeczki cynamonu
150g migdałów
Wskazówki
- Na patelni rozpuść masło i podgrzewaj aż przestawnie się pienić. Dodaj erytrytol i podgrzewaj około 2 minut.
- Dodaj sól, cynamon i wymieszaj. Na końcu wsyp na patelnię migdały. Dokładnie wymieszaj i ostudź.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą porcję:
- KALORIE: 994 | BIAŁKO: 30g | TŁUSZCZ: 88g | WĘGLOWODANY: 11g | WĘGLOWODANY NETTO: 11g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube