KETO spaghetti Carbonara

Pyszne, kremowe spaghetti Carbonara w wersji ketogenicznej. Gotowe w kilka minut.

KETO spaghetti Carbonara

Ilość porcji:

1

porcja
Czas:

30

minutes
Kalorie:

703

kcal

Pomysł na obiad lub danie na wynos.

Składniki

  • 100g boczku

  • 50g cebuli

  • 150g cukini

  • łyżeczka smalcu

  • ząbek czosnku

  • jajko

  • 2 łyżki sera Parmezan

  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

  • 2 łyżki natki pietruszki

  • sól, pieprz

Wskazówki

  • Na rozgrzaną patelnię wkładamy 100 gramów boczku pociętego w kostkę i chwilę podsmażamy aż puści tłuszcz.Dodajemy małą poszatkową cebulę i smażymy dalej.
  • Średniej wielkości cukinię obieramy ze skóry a następnie kroimy na makaron.
  • Na mniejszej patelni rozgrzewawamy łyżeczkę smalcu lub masła klarowanego i podsmażamy cukiniowy makron.
  • Do boczku z cebulą dodajemy przeciśniety przez praskę ząbek czosnku, mieszamy.
  • Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu: do miseczki wbijamy jedno jajko, dodajemy łyżkę sera Parmezan, 2 łyżki kwaśnej śmietany, doprawiamy solą i pieprzem, na końcu wsypujemy łyżkę natki pietruszki. Mieszamy do połączenia składników.
  • Do podsmażonego boczku dodajemy makaron z cukinii, zmniejszamy moc grzania i wlewamy przygotowany sos ciągle mieszając. Podgrzewamy jeszcze chwilę i przekładamy na talerz. Pospujemy serem Parmezan i natką pietruszki. Zjadamy jeszcze ciepłe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • MAKRO: KALORIE: 703 | BIAŁKO: 35g | TŁUSZCZ: 56g | WĘGLOWODANY: 17g | WĘGLOWODANY NETTO: 13g


Zobacz więcej przepisów na YouTube

Odwiedź mnie na Instagramie

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *