KETO spaghetti Carbonara

Pyszne, kremowe spaghetti Carbonara w wersji ketogenicznej. Gotowe w kilka minut.

KETO spaghetti Carbonara

Ilość porcji:

1

porcja
Czas:

30

minutes
Kalorie:

703

kcal

Pomysł na obiad lub danie na wynos.

Składniki

  • 100g boczku

  • 50g cebuli

  • 150g cukini

  • łyżeczka smalcu

  • ząbek czosnku

  • jajko

  • 2 łyżki sera Parmezan

  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

  • 2 łyżki natki pietruszki

  • sól, pieprz

Wskazówki

  • Na rozgrzaną patelnię wkładamy 100 gramów boczku pociętego w kostkę i chwilę podsmażamy aż puści tłuszcz.Dodajemy małą poszatkową cebulę i smażymy dalej.
  • Średniej wielkości cukinię obieramy ze skóry a następnie kroimy na makaron.
  • Na mniejszej patelni rozgrzewawamy łyżeczkę smalcu lub masła klarowanego i podsmażamy cukiniowy makron.
  • Do boczku z cebulą dodajemy przeciśniety przez praskę ząbek czosnku, mieszamy.
  • Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu: do miseczki wbijamy jedno jajko, dodajemy łyżkę sera Parmezan, 2 łyżki kwaśnej śmietany, doprawiamy solą i pieprzem, na końcu wsypujemy łyżkę natki pietruszki. Mieszamy do połączenia składników.
  • Do podsmażonego boczku dodajemy makaron z cukinii, zmniejszamy moc grzania i wlewamy przygotowany sos ciągle mieszając. Podgrzewamy jeszcze chwilę i przekładamy na talerz. Pospujemy serem Parmezan i natką pietruszki. Zjadamy jeszcze ciepłe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • MAKRO: KALORIE: 703 | BIAŁKO: 35g | TŁUSZCZ: 56g | WĘGLOWODANY: 17g | WĘGLOWODANY NETTO: 13g


Zobacz więcej przepisów na YouTube

Odwiedź mnie na Instagramie

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *