Pyszny sposób na śniadanie gotowe w 15 minut. Burger wołowy ze śmietanowym sosem w chrupiącej bułeczce w kształcie gofra 😋😊
KETO burger
Ilość porcji:
2
porcjeCzas:
15
minutesKalorie:
1050
kcalDo przygotowania gofrowych kanapek polecam użyć mini gofrownicę.
Składniki
2 jajka
sól, pieprz
50g sera Cheddar
2 burgery po 100g
2 łyżki kwaśnej śmietany
łyżeczka majonezu
łyżka dymki
łyżka kiszonego ogórka
garść sałaty
4 pomidory koktajlowe
Wskazówki
- W miseczce łączymy dwa całe jajka z solą i pieprzem. Można użyć blendera, aby składniki dobrze się połączyły.
- Do gofrownicy na spód wykładamy ser zółty Cheddar, następnie około 3 łyżek masy jajecznej. Zamykamy gofrownicę i pieczemy około 2-3 minut w zależności od mocy Waszej gofrownicy. Otwieramy górną pokrywę i znów posypujemy serem. Pozwoli to uzyskać efekt chrupiacej skórki. Pieczemy jeszcze chwilę i po wyjęciu powtarzamy całość. Studzimy na kratce. Przygotowane składniki wystarczą na upieczenie czterech gofrów.
- W międzyczasie przygotujemy sos. Do miseczki dodajemy kolejno 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczkę majonezu, łyżkę pociętej cebulki dymki, łyżkę posiekanego ogórka kiszonego oraz sól i pieprz. Mieszamy przez chwilę.
- Na talerz wykładamy pierwszego gofra, dodajemy garść sałaty i dwa pomidory koktajlowe pocięte w plasterki. Układamy burgera wołowego i polewamy połową przygotowanego sosu. Przykrywamy kolejnym gofrem i zjadamy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- MAKRO NA JEDNĄ PORCJĘ: KALORIE: 525 | BIAŁKO: 39g | TŁUSZCZ: 34g | WĘGLOWODANY: 2g | WĘGLOWODANY NETTO: 1.5g
Zobacz więcej przepisów na YouTube
Odwiedź mnie na Instagramie